Куда не пустят без ковид-сертификата

De astăzi, la Bălți, Chișinău și Sîngerei, codul roșu a răspândirii pandemiei COVID-19 este în vigoare. În aceste orașe, există o anumită listă de măsuri. Unde și ce reguli sunt deja în vigoare?

Instituțiile de învățământ general vor funcționa ca de obicei, cu prezență fizică, în conformitate cu măsurile de precauție existente, în conformitate cu instrucțiunile aprobate de reglementările CNESP și instituțiile de învățământ profesional și superior — online.

Accesul vizitatorilor la unitățile de îngrijire a sănătății și la unitățile de cazare temporare va fi interzis.

Întreprinderile de stat și private, companiile, diverse instituții vor funcționa în conformitate cu două principii:

  • Dacă specificul muncii permite, angajatorul trebuie să introducă un mod de lucru la distanță (pentru care nu este specificat numărul de angajați).
  • Dacă nu este posibilă mutarea lucrătorilor la muncă la distanță, angajatorul trebuie să organizeze procesul de lucru astfel încât să existe o fereastră de o oră între prima și a doua tura.

Întreprinderile de alimentație publică își vor organiza activitățile cu ocuparea maximă în spații deschise, dar în spații închise — folosind nu mai mult de 50 la sută din numărul existent de locuri. Mai mult, toți vizitatorii trebuie să aibă certificate de vaccinare.

Sărbătorile festive pot fi ținute numai dacă toți cei prezenți la eveniment prezintă un certificat de vaccinare, iar fiecare persoană va avea cel puțin 2 mp. m. Dacă sunt îndeplinite toate aceste condiții, la eveniment nu pot fi invitate mai mult de 150 de persoane.

Zonele de recreere și parcurile de distracții vor fi închise.

În cluburile de fitness și sălile de gimnastică, vizitatorii vor trebui să prezinte certificate la intrare, iar proprietarii vor oferi fiecărui vizitator minimum 7 mp. Nu vor exista lecții de grup.

Evenimentele sportive acoperite vor avea loc fără spectatori sau cu spectatori care participă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului deschis, cu obligația tuturor spectatorilor de a prezenta un certificat COVID-19 la intrare.

Organizarea de întâlniri științifice, conferințe, seminare sau alte evenimente similare cu prezență fizică este întreruptă și va avea loc online.

Teatrele și cinematografele vor putea umple sala cu doar 50%, în timp ce toți vizitatorii vor trebui să prezinte certificatele lor covide.

Cluburile de noapte nu vor funcționa.

Evenimentele în aer liber precum spectacole, concerte, festivaluri sunt interzise.

Deoarece situația epidemiologică din Moldova se deteriorează, în anumite locuri din așezările în care codul de pericol epidemiologic galben, portocaliu sau roșu este în vigoare, va fi necesar să se furnizeze un certificat covid.

În acest articol puteți găsi informații despre ceea ce este un „certificat covid”.

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!