фото: European Union

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova un grant de 36 de milioane de euro ca sprijin bugetar pentru combaterea crizei COVID-19 și implementarea reformelor, precum și pentru restabilirea economiei, potrivit unui comunicat al delegației Uniunii Europene la Republica Moldova.

Potrivit Katerinei Maternova, director general adjunct pentru politica de vecinătate și negocierile de extindere la Comisia Europeană, primele măsuri ale planului de redresare economică vor fi în curând puse în aplicare împreună cu primirea de 36 de milioane de euro, care vor fi furnizate pentru a sprijini eforturile autorităților în lupta împotriva consecințelor pandemiei …

„Moldova poate conta pe asistența UE pe calea reformei și de reconstrucție, care va aduce rezultate concrete cetățenilor săi“, a spus ea.

Michael Siebert, director general pentru relațiile cu Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, Cooperare regională și OSCE în cadrul Serviciului european de acțiune externă, consideră că rezultatele recentelor alegeri din Republica Moldova au deschis o perspectivă pozitivă pentru dezvoltarea în continuare a relațiile dintre UE și Moldova. În opinia sa, țara se întoarce pe calea reformelor necesare, în special în sectorul justiției și în lupta împotriva corupției. El a salutat programul guvernului care vizează apropierea Republicii Moldova de UE și reafirmarea angajamentului UE de a consolida asocierea politică și integrarea economică a Republicii Moldova. În același timp, se așteaptă implicarea activă la nivelul Guvernului Republicii Moldova în următoarele luni.

Oficialii au avut o întâlnire cu autoritățile moldovenești cu privire la asistența UE („proiecte reprezentative”) care urmează să fie alocată țării. Misiunea la nivel înalt a inclus vizite la proiecte finanțate de Uniunea Europeană la Strășeni, unde au fost prezentate rezultate concrete în beneficiul cetățenilor țării.

Sursa: ipn

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!