Astăzi, la 23 august, în cadrul unei ședințe a consiliului municipal, ordinea de zi a inclus problema inițierii unei anchete oficiale împotriva directorului Întreprinderii municipale DRCD Iurii Hmarnîi și scoaterea din funcție pentru 30 de zile.

Nicolai Grigorișin, primar interimar al Bălțiului, care la invitat pe Iuri Hmarnîi într-o funcție de conducere, a declarat că există suspiciuni de furturi la întreprindere.  

Фото: Бельцкие новости

Iurii Hmarnîi asigură, că nu este implicat în faptele furturilor și se bucură, că va exista o comisie care să dezvăluie ce s-a întâmplat într-adevăr.

«Asigur pe toți cei prezenți, că nu sunt implicat și că nu există un astfel de furt. Chiar dacă aș vrea, conform tuturor regulilor, toată această structură intră sub inginerul-șef și apoi numai eu», – a spus Iurii Hmarnîi.

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor Anna-Maria Mihailevscaia consideră că consilierii au trebuit să prezinte un raport privind încălcările întreprinderii înainte de vot.

Фото: Бельцкие новости

«Astăzi, consiliul a discutat problema inițierii unei investigații interne în legătură cu domnul Hmarnîi. Din păcate, nu ni s-a spus ce au servit aceleași circumstanțe de fapt pentru această inițiere, ce s-a făcut exact la întreprindere, doar câteva suspiciuni și presupuneri. Neclar. În ciuda acestui fapt, nu am putut ignora această problemă. Trebuie să înțelegem situația actuală. S-a propus includerea lui Serghei Gramma, consilierul nostru de la fracțiunea Partidului Socialiștilor, la comisia pentru investigații interne. Această propunere a fost susținută. Sperăm la un proces echitabil», – a comentat Anna – Maria Mihailevscaia.

Reamintim, că la 18 august, Nicolai Grigorișin a ținut o întâlnire cu reprezentanții serviciilor publice, la care și-a exprimat nemulțumirea față de munca întreprinderii municipale DRCD. În plus, el a spus că a primit materialele auditului intern la întreprindere, iar aceste date necesită inițierea unei anchete interne la DRCD.

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!

реклама