Istoria nobilului balabol continuă. Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, cunoscut oamenilor datorită „nepermanenței” deciziilor sale, și-a schimbat din nou părerea față de bălțeni.

O MICĂ PREISTORIE

Rezultatele neașteptate ale alegerilor la Bălți l-au „supărat” pe favoritul de odinioară absolut a bălțenilor, Renato Usatîi. Așadar, după susținerea rușinosă către Sandu în timpul campaniei prezidențiale, locuitorii din Bălți i-au arătat liderului „Partidului Nostru” ce simt după trădare.

În capitala de nord, Renato Usatîi, pentru prima dată din 2015, a ocupat doar locul trei cu 22,69%. În republică – 4,1%

Acest fapt a fost un șoc pentru primarul din Bălți. Pe 12 iulie, a doua zi după alegeri, el a intrat în direct pe una dintre rețelele de socializare..

Teza, exprimată de Usatîi în live este că el nu intenționează să mai rămână la Bălți (nota edit. – de parcă ar fi fost de multe ori în capitala nordului la serviciu înainte?) Și intenționează să demisioneze din funcția de primar. Potrivit acestuia, dacă locuitorii din Bălți au făcut o altă alegere , „trădându-l pe Renato Usatîi”, lasă așa și să continue:

«Dacă locuitorii din Bălți au ales politicieni, lăsați-i să aleagă un politician, un nou primar. Eu demisionez »
a spus Renato Usatîi

Mai mult, Usatîi a spus că pleacă în concediu, ca apoi să demisioneze,  pentru a stabili singura zi a alegerilor locale din Moldova și pentru a alege un nou primar la Bălți – adică a trebuit să-și dea demisia până pe 21 august. El chiar a amenințat că va chema avocați, spune el, pentru ca totul să fie conform legii.

BALABOL „DIN NOU”

Vacanța primarului a fost însoțită de fotografii a vacanței din țările tropicale, precum și de citate tipice „fetelor de pe instagram”

Inima vede mai bine ca ochii! Într-o inimă care are mult loc pentru mulți, nu este suficient loc pentru unul. #силавпраде #renatousatii #inima

După aproape o lună de vacanță, la 4 august, Renato Usatîi a apărut în Moldova – iar retorica i s-a schimbat:

Sunt acasă. Ne-am ars cu toții cel puțin o dată – am căzut, dar ne-am ridicat!

Deja la 11 august, s-a deranjat să comunice cu cetățenii – deși în următorul „live” de pe rețeaua socială. În timpul translării în direct, a vorbit despre pisicuți timp de 10 minute.

La un moment dat, primarul s-a deranjat să vorbească despre subiectul pe care îl așteptau toți bălțenii – plecarea lui Usatîi din Bălți. Și dacă în iulie a raportat că, în ciuda tuturor, a părăsit funcția de primar, atunci o lună mai târziu vrea să vorbească cu locuitorii din Bălți.

Ce se întâmplă în acest moment? „Voi vorbi cu oamenii în septembrie, pentru că de-atâta”. A amenințat că va chema juriștii. Dar, ca viața să nu pară unt – „Voi depune declarația după comunicarea cu oamenii”.

Ce inseamna asta? Având în vedere că pentru alegerile care vor avea loc pe 21 noiembrie, este necesar să demisioneze până pe 21 august, înseamnă că alegerile vor avea loc nu mai devreme de primăvara anului viitor. Sau deloc, cine știe?

IRONIA SORȚII SAU „COLACUL DE SALVARE”

Potrivit mai multor analiști politici, decizia de a-l lăsa pe Usatîi din funcția de primar se datorează faptului că „investitorii” lui Usății- politician au refuzat să-l sponsorizeze în continuare pe primarul din Bălți.

Cu toate acestea, o lună mai târziu, primarul orașului Bălți și-a schimbat decizia – și acest lucru se datorează faptului că Renato Usatiei a reușit să convină asupra unui sprijin suplimentar pentru „proiectul Partidului Nostru”. În același timp, „Partidul Acțiune și
Solidaritate” al președintelui Sandu a fost numit „noul sponsor”

Mai mulți factori susțin această teorie:

  1. Cooperarea strânsă a oficialilor bălțeni (subalternii lui Usatîi) cu omul de afaceri Boris Marcoci, deputat PAS
  2. Nevoia urgentă ca Maia Sandu să zdrobească „flancul stâng” – iar Renato Usatîi este ideal pentru acest rol (face acest lucru de câțiva ani)
  3. Capacitatea de a menține Bălțiul – al doilea oraș ca mărime din țară în orice mână, în afara Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – principalul adversar al lui Maia Sandu și PAS

Așadar, pe acest fundal, fotografia lui Renato Usatîi cu colacul de salvare galben pare foarte ironică:

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!

реклама