Nu va exista o creștere de 40% a salariilor pentru medici, nu există bani pentru asta! Ministrul Sănătății Alla Nemerenco a anunțat acest lucru în live-ul emisiunii TV.

Ea a dat vina pe socialiști pentru eșecul guvernului PAS de a crește salariile medicilor, în ciuda faptului că anul trecut tocmai aceștia au majorat salariile medicilor cu 60%.

“Guvernul trecut, când a propus această creștere, a trebuit să o pună în aplicare, nu doar să o propună. Fostul guvern nu a avut curajul să declare că nu există bani pentru asta. S-a spus de mult timp că acest proiect de lege era blocat în președinție, dar nici măcar nu a ajuns la președinție, deoarece nu a trecut de a doua lectură. Dar este foarte clar în Constituție că toate proiectele de lege trebuie să aibă acoperire financiară. Nu există bani și nu au existat bani ” a spus Nemerenco.

Merită reamintit că anul trecut, fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, a venit cu o inițiativă de a dubla salariile personalului medical. Plățile s-au dublat cu 30%, iar cea mai recentă creștere, cu 40%, urma să se realizeze în luna iulie a acestui an.

Proiectul de lege a fost adoptat în prima lectură, după care parlamentul a fost dizolvat. În cadrul sesiunii de urgență, socialiștii au încercat să realizeze includerea proiectului pe ordinea de zi și adoptarea acestuia de către noul parlament, dar în zadar – majoritatea din persoana deputaților PAS s-a opus.


Источник: aif.md

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!

реклама