Ziua Internațională a Democrației este sărbătorită pe 15 septembrie, iar Parlamentul Republicii Moldova va organiza o serie de evenimente cu această ocazie.

De la 10:00 la 16:00, vor fi organizate platforme pentru vizitatori în fața instituției, care vor putea comunica cu deputații și conducerea parlamentului, viziona video-uri despre activitățile legislative, trimite mesaje sau cereri deputaților în caseta pentru contestații. În același timp, oficialii îi vor ajuta pe cei care doresc să formuleze și să trimită corect o petiție sau să înregistreze o cerere pentru o vizită de informare în parlament.

De la 13:00 la 15:30, personalul instituției legislative organizează excursii în jurul clădirii parlamentului pentru toată lumea cu o oră fixă. Grupurile vor avea maximum 10 persoane și admiterea se va face pe baza ID-ului și a dovezilor de vaccinare SARS-CoV-2, test PCR negativ, dovezi ale unui test antigen rapid negativ sau un raport medical de confirmare pentru cei care au suferit de COVID-19.

Copiii vor adora spațiul special echipat unde pot desena, rezolva puzzle-uri și se pot distra.

Birourile teritoriale de informare parlamentară din Edineț, Orhei, Leova și Comrat, în parteneriat cu ONG-urile locale, organizează o serie de seminare pentru adulți și tineri cu privire la mecanismele de implicare a cetățenilor în luarea deciziilor.

Conform Decretului Comisiei Naționale de Urgență pentru Sănătate Publică (CNESP), condiția a purtării măștii de protecție în timpul evenimentelor este obligatorie.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite din 2008 a decis să sărbătorească pe 15 septembrie, Ziua Internațională a Democrației. Scopul său este de a glorifica democrația și de a reaminti importanța promovării și protejării acestei valori universale.

Sursa: moldpres.md

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!

реклама