Guvernul Republicii Moldova a anulat sărbătorile de Ziua Națională a Vinului din cauza înrăutățirii situației epidemice din țară. Aceste informații au fost publicate de Biroul Național al Viei și Vinului.

„Pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, evenimentele festive, inclusiv Ziua Națională a Vinului, au fost anulate”, se menționează în comunicat.

Sărbătoarea anuală de la începutul lunii octombrie a atras în mod tradițional zeci de mii de turiști. În această zi, producătorii locali de vin și-au prezentat noile produse, au organizat degustări, cursuri magistrale și excursii la crame, relatează TASS.

Situația epidemică din Moldova a început recent să se înrăutățească. Potrivit Ministerului Sănătății Republicii, săptămâna trecută creșterea numărului de persoane infectate a crescut cu 42%. Înainte de aceasta, autoritățile au declarat o stare de urgență în domeniul sănătății publice și au înăsprit restricțiile la evenimentele de masă în perioada 10 septembrie – 30 octombrie. În acest moment, accesul la locuri aglomerate (săli de concerte, cinematografe, cluburi de noapte) va fi permis numai dacă există un certificat de vaccinare sau un test negativ pentru COVID-19.

În total, în timpul pandemiei, în țară s-au înregistrat peste 276 de mii de cazuri de infecție.

Газета "Бельцкие Новости"

Газета "Бельцкие Новости"

Все права защищены. Любое использование информации и материалов сайта необходимо сопровождать соответствующей ссылкой на сайт редакции.

Выскажи своё мнение на этот счёт!

реклама